Skip to content

Verkiezing

Kunstenaar van het jaar

Marie-Cécile Thijs Kunstenaar van het jaar 2024

Uit acht finalisten is Marie Cécile Thijs als Kunstenaar van het jaar 2024 gekozen. Op de tweede plaats eindigt Lotta Blokker, gevolgd door Iris van Herpen en Claudy Jongstra. Op de vijfde t/m achtste plaats eindigen respectievelijk Ruud van Empel, Jeroen Henneman, Anton Corbijn en Elise van der Linden. Deze acht kunstenaars voeren ook de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars aan, de lijst waarin jaarlijks de honderd meest gewaardeerde Nederlandse beeldend kunstenaars zijn opgenomen.

De Galerie van Hedendaagse Kunstenaars is de top 100 van meest gewaardeerde levende Nederlandse Kunstenaars.

De verkiezing verloopt via vier rondes, waaronder twee publieksrondes, waarin u kunt stemmen op uw favoriete kunstenaars.

Eretitels

Marie Cécile Thijs

Kunstenaar van het jaar is de eretitel voor de kunstenaar die als hoogste eindigt in de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars.

Jeroen Henneman

De eretitel Briljanten Kunstenaar gaat naar de kunstenaar die ouder is dan 65 jaar en het hoogst eindigt in de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars.

Iriée Zamblé

De eretitel Talent van het jaar gaat naar de kunstenaar van 35 jaar of jonger die het hoogst eindigt in de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars en de titel nog niet eerder kreeg.

Kunstenaars van het jaar 2003 - 2024